martes, 14 de febrero de 2012

Jony i Lucia: el Convent de Sto. Domingo de València


El dijous 9 de febrer Jony Bieber va visitar el Convent de Santo Domingo ,que es troba al costat de l´antigua capitanía general , en front de la paça de Tetuán , a Valencia . Anarem amb ganes de ver el convent per dins ,ja que ens agradaria ver el clautro major, la sala capitular, la capilla real y el refectorio pero el horiari de apertura es de martes y dijous pel mati ,asi que ens quedarem amb les ganes.
 
Pero per fora ens va agradar molt , la fachada es  de pedra y te escultures als costats ,te una porta de ferro bordejada de arcs de pedra.
El convent es d´estil gótic y barroc ,el fundaren en 1239 damunt de terrenys concedits pel rei Jaume I , va a ser una fundació de Fray Miguel de Fabra ,el cual descansaban los restos en el mismo convento pero que despres van pasar a la basílica de  San Vicent.
 
El convent té un campanari que va ser construit a 1640 damunt la part de la bóveda de la sacristia de la capilla dels reis.
En aquest convent van viure San Vicent Ferrer y San Luís Bertrán , que foren dos sants valencians.
 
Després d´aquesta visita incompleta, Jony Bierber i jo tornarem de volta a casa parlant sobre lo bonic que es el convent y que tot el món tendria que vorelo
PD : He tingut problemes amb l´ordinador ,les fotografies te serán enviades aquesta vesprá.

No hay comentarios:

Publicar un comentario